proceduri-fata

Abdominoplastia - abdomen plat

Prin interventia de abdominoplastie se inlatura excesul de piele si grasime din zona abdominala pentru ca abdomentul sa capete un aspect mai plat. Interventia este recomandata atat femeilor, cat si barbatilor al caror abdomen are un surplus de tesut adipos care nu poate fi eliminat prin dieta sau exercitii. Abdomenul capata un aspect cu pliuri dupa pierdere brusca a greutatii dupa care ramane excesul de piele, sarcine care fac ca pielea sa se intinda masiv, subtierea sau relaxarea muschilor drepti de la abdomen. Inainte de a planifica o interventie se va tine cont de urmatoarele aspect:
- greutate si inaltime
- excesul de piele si grasime
- este de dorit sa nu planifice alte sarcini
- este importanta relaxarea moderata a muschilor drepti abdominali

Care sunt contraindicatiile operatiei de abdominoplastie

Operatia de abdominoplastie nu este recomandata in urmatoarele situatii:
- alte cicatrici in regiunea abdominala
- afectiuni asociate severe
- fumatul intrucat acesta determina vasoconstrictia si poate creste frecventa complicatiilor ischemice sau a necrozelor tisulare
- planificarea unei sarcini
- episoade tromboembolice anterioare
- obezitate
- asteptari nerealiste ale clientului
- predispozitia pentru formarea de cicatrici hipertrofe

Perioada postoperatorie

Perioada de spitalizare depinde de complexitatea procedurii, totusi de regula dupa abdominoplastie este nevoie de 2-3 zile de spitalizare in functie de particularitatile individuale.

Complicatiile adbominoplastiei

Cele mai frecvente complicatii ale adbominoplastiei sunt locale: necroza tegumentara, dihiscenta plagii, sangerare, seroame, cicatrici hipertrofice, contur neregulat, infectie. Clientele care doresc o abdominoplastie trebuie sa fie constiente ca aceasta interventie se soldeaza cu o cicatrice permanenta care se atenueaza in timp, dar totusi ramane vizibila.