proceduri-fata

Indepartarea ridurilor

E firesc ca trecerea anilor lase din ce in ce mai multe riduri pe fata noastra. Exteriorizarea emotiilor, suferintelor, grijelor, nemultumirilor sufltesti si cele cotidiene determina aparitia ridurilor multe si accentuate. De-a lungul timpului contractia constanta si sustinuta a muschilor fetei poate duce la adancirea ridurilor si la formarea altor pliuri cutanate. Kalina Medical propune urmatoarele metode de indepartare a ridurilor:

Dezinervare cosmetica cu Botox

Aceasta procedura presupune injectarea substantei Botox, care este o toxina purificata produsa de catre bacteria Clostridium Botulinum. Desi toxina este aceiasi care produce o forma grava de toxiinfectie alimentara, cantitatea folosita in chirurgia estetica este atat de mica, incat nu apare nici o reactie sistemica sau generala. Toxina botulinica a fost folosita cu succes si siguranta din 1982 de catre oftalmologi pentru a trata clipitul nervos al pleoapelor. In fiecare an mii de pacienti primesc tratamentul cu botox pentru multiple probleme, dar de mai bine de 10 ani a devenit un tratament popular pentru a trata semnele imbatranirii. Desi initial botoxul a fost utilizat ca tratament pentru indepartarea ridurilor, mai recent s-a folosit si pentru a combate transpiratia excesiva in axile.

Cum actioneaza Botoxul?

Botox - toxina botulinica tip A, blocheaza in mod reversibil impulsurile nervoase de la nervi la musculatura faciala raspunzatoare de ridurile de expresie. Prin aceasta tehnica, muschii nu se mai pot contracta si de aceea tind sa se relaxeze. Cand muschii se relaxeaza, pielea de deasupra ramane intinsa si fara riduri in timp ce musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal, permitand ca persoana sa ramana cu o expresie faciala neafectata.

Ce zone se pot trata?

Botox se foloseste in general la etajul superior al fetei. Cel mai frecvent se injecteaza botox pentru tratarea ridurilor de pe frunte, ridurile verticale dintre sprancene, ridurile de la coltul ochiului ("laba gastei"). Se pot face si in jurul gurii si la nivelul barbiei, dar exista riscul de a fi afectat zambetul si vorbirea. La clinica noastra doritoarelor pentru a avea o fata mai expresiva efectuam injectarile cu botox pentru arcuirea sprancenelor, metoda foarte raspandita printre vedetele autohtone si cele de talie mondiala.

Tehnica de injectare

Procedura este simpla si sigura. Botoxul se va injecta cu un ac fin in zona dorita. In functie de aria tratata, sunt necesare intre 4 si 10 injectii. Durerea este minora. Foarte rar, unii pacienti pot prezenta echimoze sau eritem la locul injectarii care in citeva zile dispar.

Durata efectului

Efectul complet al tratamentului cu Botox este vizibil dupa 5-7 zile. Desi multi clienti sunt multumiti de efectele botoxului, va fi necesara o noua injectare dupa perioada de 4-6 luni pentru a mentine aspectul neted al pielii.

Contraindicatii

Daca sunteti insarcinata sau aveti afectiuni neurologice, nu aveti voie sa faceti tratament cu Botox. Nu se recomanda injectarea Botoxului persoanelor dupa 65 de ani.

Botox pentru transpiratii excesive

Transpiratia excesiva, hiperhidroza, poate fi o serioasa problema atat din punct de vedere social cat si profesional, ducand la complexe si stres emotional. Pacientii cu hiperhidroza generalizata necesita tratament medicamentos, in timp ce hiperhidroza localizata poate fi tratata cu botox. Cand se injecteaza local in pielea cu probleme, toxina botulinica blocheaza fibrele nervoase ce stimuleaza glandele sudoripare, diminuand transpiratia. Deoarece nu se injecteaza profund, nu sunt riscuri de a leza musculatura profunda. Procedura este similara celei descrise anterior. Efectele apar intre 3-7 zile de la injectare, iar durata lor este de 3-12 luni. Pentru mentinerea efectului in timp, sunt necesare injectari repetate.