Lifting facial
Liftingul facial consta in intinderea pielii de pe fata si eliminarea surplusului de tegument. Tesutul care ramane si muschii care il sustin sunt si acestia intinsi si retensionati. Rezultatul liftingului este netezirea ridurilor, obtinerea aspectului intinerit al fetei.
Procedura
Este relativ complicata si migaloasa. In functie de varsta, de aspectul fetei si de dorinta clientului, operatia se poate face pentru intreaga fata sau la o zona mai mica. Indicatia este valabila pentru persoane trecute de 50 ani, in functie de constitutie, caitatile individuale ale tegumentelor, aspectul fetei, etc. Intotdeauna se va tine cont si vor fi refuzati pentru aceasta interventie persoanele care sufera de colagenoza, boli grave de ficat, probleme cardiace, afectiuni endocrine si alte boli grave.
Postoperator
Exista o perioada de aproximativ o saptamana in care pot aparea echimoze si tumefactii locale, care se amelioreaza si dispar treptat in aproximativ o saptamana.
Dupa o perioada de circa o luna de la vindecare, liftingul facial se poate completa si cu o blefaroplastie, care reprezinta procedeul chirurgical de corectie al pleoapelor.
Aspectul final obtinut prin combinarea celor doua proceduri este foarte bun, intinerind fizionomia cu aproximativ 10 ani.
Tipuri de lifting facial
In functie de zona care se doreste ameliorata, exista mai multe feluri de lifting:
Liftingul cervo-facial, clasic ce presupune interventie in zona barbiei si a pometilor
Liftingul frontal in cadrul caruia se actioneaza asupra tamplelor, al pleoapelor, al fruntii si in zona superioara a fetei.
Liftingul de tip masca ce consta in decopertarea pielii pe toata suprafata fetei pentru a se efectua uneori si implanturi pe pometi sau interventii la nivelul structurii osoase.