proceduri-fata

Micsorarea sanilor

Micsorarea sanilor este o operatie care sporeste mult confortul femeilor cu sanii foarte voluminosi. Aceasta interventie este avantajoasa pentru imbunatatirea formei sanilor, clienta obtine o libertate mai mare de miscare si scapa de durerile de spate cauzate de greutatea sanilor, operatia reduce disconfortul psihic si fizic cu referire la marimea sanilor. Reductia mamara se distinge printr-o satisfactie sporita din partea clientelor. Prin reducerea sanilor se indeparteaza tesutul mamar in exces prin care sanul capata o marime proportionala cu corpul femeii. Se pot repozitiona si areolele.

Cine poate apela la procedura de reductie mamara

Micsorarea sanilor este recomandata femeilor care au sanii voluminosi si prezinta urmatoarele probleme: dureri de spate si umeri cauzate de greutatea sanilor, sani grei, cazuti, areole si mameloane pozitionate la un nivel foarte jos, sani foarte voluminosi, disproportionali cu restul corpului, iritatii ale pielii in santul submamar. Se recomanda ca interventia de reductie mamara sa se realizeze dupa ce sanii au incetat sa mai creasca si de dorit dupa nasterea copiilor.

Riscurile interventiei de reductie mamara

Complicatiile operatiei de micsorare a sanilor apar foarte rar. Acestea includ hemoragia, infectia si reactia la substante anestezice. Uneori dupa interventie se poate constata ca sanii nu sunt perfect simetrici sau areolele nu sunt la aceeasi inaltime. Daca se doreste, se pot face corectii ulterior. Foarte rar pot aparea pierderi de sensibilitate. De regula sensibilitatea se restabileste dupa cel mult un an de la operatie.

Indicatiile preoperatorii

Reductia mamara se face cu anestezie generala. Clientei i se administreaza medicamente specifice pentru a mentine starea confortabila pe toata durata procedurii.

Perioada de refacere

Dupa operatie veti fi dusa intr-o sala de recuperare. In unele cazuri vi se vor monta tuburi de drenaj aspirativ, situate sub sani, pentru a preveni acumularea de lichide. Sanii vor fi pansati cu un pansament elastic. Din ziua urmatoare operatiei veti fi incurajata sa faceti cateva miscari usoare. Dupa citeva zile vor fi scoase tuburile de dren, va veti putea misca mai confortabil. In prima perioada dupa operatie se recomanda sa se evite aplecarea, ridicarea obiectelor grele, ridicarea bratelor. In aceasta perioada va fi necesar ca clienta sa doarma pe spate ca sa creeze presiune asupra sanilor si sa poarte o bustiera timp de cateva saptamani. Cam la 7-21 de zile se vor scoate firele. La aproximativ doua luni vor disparea echimozele, edemele, disconfortul si se va imbunatati sensibilitatea. In cateva saptamani clienta va putea sa reia activitatea. Totusi se vor evita efortul fizic sporit. La cateva luni sanii vor capata o forma naturala si vor disparea treptat durerile de spate. Va dura cam un an pana cand sensibilitatea va reveni la normal si cicatricile vor deveni mai putin vizibile.

Rezultatele operatiei de reductie mamara

Principalele rezultate ale operatiei de reductie mamara sunt: sanii vor fi mai mici, veti putea efectua mai usor exercitii fizice, hainele va vor cuprinde mai bine, vor disparea durerile de spate. Clienta trebuie sa fie constienta ca cicatricile ramase vor fi permanente, desi acestea se atenueaza cu timpul. Rezultatele operatiei de reductie mamara pot fi pastrate pe termen lung, daca clienta isi mentine cam aceeasi greutate.